Насилник преби жестоко 83-годишен мъж в дома му във видинското село Черно поле, след като не успя да открие пари. Пребитият Борис Спасов е в болница, има черепно-мозъчна травма и тежки наранявания по гръдния кош.

За побоя е задържан 33-годишния рецидивист Борис Славчев от селото. Той има 8 присъди - за кражби, хулиганство, опит за изнасилване. Задържан е за 72 часа. Съдът ще решава днес дали да го остави за постоянно в ареста. Той може да бъде затворен за 5 до 18 години.

Пред дома на пребития дядо Борис тази сутрин се събраха хора от Черно поле, за да се противопоставят на жестокостта и непрестанните кражби.

„Искам да попитам вътрешният министър Румяна Бъчварова и главния секретар на МВР Георги Костов докога ще продължава този геноцид по селата. Какво ще направят те, ако нападнат техните бащи”, попита дъщерята на пребития мъж.

„Идва полицията, но нищо не може да направи. Лягаш със страх, не знаеш ще осъмнеш ли, не можеш спокойно да седнеш да вечеряш”, казва баба Славка, съседка на пребития Борис Спасов.

Кметът на селото Тодор Тодоров също се чувства безсилен. Няма как четирима полицаи да пазят 8 села, коментира кметът.