Лазар Влайков, собственикът на оръжието, с което беше застрелян собственик на заведение във Виноградец, е на свобода. Прокуратурата не му е повдигнала обвинение, затова и мярката му не е удължена.  

Роднините продължават да твърдят,че истинският убиец на собственика на заведението е не 6-годишното момченце, а именно председателят на общинския съвет в Септември Лазар Влайков.  

Дъщерята на убития собственик на заведението Наско Тонкев била на няколко метра от баща си, когато проехтял фаталният изстрел. Момичето твърди, че баща ѝ е убит неволно не от детето, а от Лазар Влайков.

„Детенцето си играеше отзад, те двамата с моя баща разглеждаха това оръжие. Лазар стреляше последните пъти, видях моят баща как скочи от стола и вика какво правиш бе, по тези думи съдя, че ако е детето той няма да му зададе тези въпроси”, коментира дъщерята на убития Деница Тонкева.


Вдовицата на Наско също е убедена, че не детето е стреляло. Пламена Тонкева е категорична, че детето е изкупителна жертва, за да се оправдае той. „Моят мъж е ловец 26 години, откакто съм се омъжила за него. Той никога няма да даде оръжие на дете, както искат да го изкарат и с това да се оправдаят другите”, каза тя.

Дъщерята на убития разказва, че след фаталния изстрел Лазар Влайков се обадил на свой приятел прокурор. По думите й те пият заедно, ядат заедно в ресторанта и са добри приятели.

Влайков беше освободен от ареста и срещу него няма повдигнато обвинение, но не може да бъде открит за коментар.

Втори ден в селото това е най-обсъжданата тема. „Детето е набедено, но хората ги е страх да говорят, защото Лазар е председател на общински съвет и да не лежи,ако е той”, смята Стефка Кърчева, жител на село Виноградец.

Влайков на два пъти влиза в полицейските сводки-веднъж след нанесен побой над сина на общински съветник и втори път след като нанася  удари с нож на мъж след пътен инцидент. И при двата случая е оправдан.

Според роднините полицията е взела натривки от ръцете на детето и истината ще излезе наяве.