17-годишният Атанас Георгиев, който заедно с двама приятели преби учител по английски език в Садово, отправял заплахи и друг път към преподавателя. Преди година казал, че ще му запали къщата.Това разказа битият преподавател, който е с комоцио след инцидента.

Момчето имало стара вражда с Атанас Велков и затова на отправената забележка отвърнал с агресивно поведение.

„Той ми отговори – никой не може да ми каже на мен нищо. И президентът да дойде, нищо не може да ми каже, ще видиш какво ще стане. После излезе, взе един дървен кол  и ме удари по главата с всичка сила.”

 Велков не помни дали другите двама са го удряли, но чул, че подстрекавали Атанас към саморазправа. „ Заплашваше ме, че ще ми подпали къщата”, посочи учителят и добави, че не е подавал сигнал за тази заплаха.

Колегите на Антон Велков остро осъдиха нападението над колегата си.

 „Може би инцидентът в нашето училище може да послужи като повод  да се започне сериозна дискусия, защото проблемите с агресия в училище стават все повече, а ние сами не можем да ги решим”, посочи преподавателят Зарко Давчев.

Част от учителите признаха, че идват на работа с притеснение, други се осмелиха да разкажат,че подобни проблеми са част от ежедневието им. По думите им не се работи лесно с тези деца.

След приключване на досъдебното производство учителите ще се съберат на педагогически съвет, за да решат какви наказания да наложат.