Софийският градски съд пусна предсрочно от затвора мъжа, който преди 3 години прегази с джипа си 6-годишния Петьо от Панагюрище.

Само преди ден бащата на Петьо има повод отново да се усмихне. Ражда му се син. А днес отново помръква. Научава новината за освобождаването на Цветан Пъков от съпругата си, която още е в родилното.

„То това са законите в България… 4 години. От 6 на 4 години му паднаха присъдата! Сега ще го пуснат по-рано. През останалото време си е бил по клубовете и дискотеките. Но има Господ, това е. Господ вижда и ще го накаже”, казва през сълзи Петър Гевечанов. Бащата не вярва в правосъдието.

„Не, за секунда дори не съм повярвал! Той постоянно си е тук със семейството. Него го пускат, а нашето дете ще си гние в земята. Не съжалява със сигурност за това, което извърши”, казва още бащата на Петьо.

Датата 14 април 2015 г. ще остане черна за семейството – тогава Пъков буквално помита детето с джипа си.

Близо 3 години след инцидента за 6-годишния Петьо остана да напомня само паметната плоча и пано, на което е изобразено ангелче и надписа: „Спрете се, убийци на деца!”

Сега Петър и съпругата му си обещават добро бъдеще на новородения им син, който е кръстен Божидар.

Виновният шофьор е изтърпял малко над 3 години и 6 месеца от наказанието, остават му 5 месеца. В съда днес запази мълчание.