Аптекарският бос Веселин Марешки беше арестуван. От няколко дни той участва в конфликт за наем на заведение във Варна. Снощи спорът ескалира и се стига до физически сблъсък – Марешки удари общинския съветник Костадин Костадинов, след което беше задържан.

Днес сутринта бизнесменът беше закаран в болница заради получена криза. Костадинов пък е с насинено око, за което си е извадил медицинско.

Инцидентът предизвика среднощно напрежение и разпити на десетки хора във Варна. Над 70 души обсадиха Второ районно управление късно снощи.

Хората твърдяха, че дошли да защитят свой приятел - наемател на пицария, който от няколко дни бил заплашван от собственика на аптеки. „Половината Варна е негова и той навсякъде предявява претенции”, коментира един от хората.

Марешки поискал наема за пицарията. „Претендираше, че е собственик на заведението, последствие каза, че имал нотариален акт само за терасата, пък всъщност се оказа, че няма почти нищо”, разказа наемателят на заведението Асен Миланов.

След намесата на Марешки, дошли на проверки от общината и РДНСК, а от Енерго-Про спрели тока. След това пък бизнесменът не допуснал представители на енергото и полицията до елтаблото, за да възстановят захранването.

„Г-н Марешки е замесен, защото е собственик на земята, която е пред заведението...”, обясни и собственикът на заведението Красимира Колева.

Наемателите на заведението се обърнали за помощ към общинския съветник Костадин Костадинов. Марешки го снимал.

„Когато видях, че ме снима за втори път, извадих и аз моя телефон, като ще се снимаме, да се снимаме, извадих телефона и докато го фокусирах, даже не забелязах кога се е приближил, ми нанесе един удар в лицето, в присъствието на двама полицаи, които бяха на метър и половина от нас”, разказа Костадин Костадинов.

Той се закани да съди Марешки. А съдбата на собственика на верига аптеки се изясни едва след няколко часа.

„Задържан е за 24 часа г-н Марешки. В заповедта за задържане не пише нищо, няма мотивна част”, посочи адвокатът на аптечния бос Милен Ралчев.

„В България има страшно много хора, които смятат, че когато имат пари могат да си позволят всичко и когато такива хора си позволяват, чрез своето състояние, връзки, позиции, обществено положение да мачкат и да рекетират обикновения човек”, категоричен беше Костадинов.