Бургаският апелативен съд остави в ареста Бойко Борецов, обвинен за неуспешния въоръжен грабеж на инкасо автомобил в Средец. Магистратите не уважиха искането му за по-лека мярка за неотклонение.

При спречкване с охраната на бронирания автомобил, в който имаше 125 хиляди лева за пенсии, братовчед му Христо Борецов беше прострелян смъртоносно.

Самият Борецов каза пред съда, че е нямал пистолет и не е знаел, че братовчед му е имал. „Съжалявам, бях подведен”, заяви той. Той изтъкна, че има чисто съдебно минало, и помоли съда за мярка „домашен арест”. Адвокатът му каза пред съда, че няма доказателства пистолетът марка „Гризли” да е бил в ръцете на Борецов.

Прокурорът определи жалбата на Борецов като неоснователна, а определението на първата съдебна инстанция като правилно и законосъобразно.

Представителят на държавното обвинение поиска от съда Борецов да бъде оставен в ареста. Той мотивира искането си с факта, че може да бъде направено обосновано предположение, че Борецов е автор на престъплението.

Предположението е подкрепено от събраните до момента доказателства, извършените огледи на местопроизшествието, както и разпитите на свидетели. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че Борецов може да извърши ново престъпление или да се укрие, като тази възможност се обуславя от предвиденото в закона изключително тежко наказание за извършеното.

Съдът обаче се съобрази с мотивите на прокуратурата и определи Борецов да бъде задържан под стража. Определението на Апелативен съд –Бургас не подлежи на обжалване.