Англичанинът-педофил, задържан вчера във Велико Търново, остава в ареста. Прокуратурата удължи мярката на 63-годишния чужденец на 72 часа, докато съдът разгледа искането за постоянното му задържане.

Родителите на двете деца, с които е блудствал, обаче са освободени. Според обвинението, те съзнателно са предлагали децата си на чужденеца, срещу пари.

42-годишният Румен, с прякор Горбачов, и 39-годишната му съпруга Севда напуснаха ареста по обяд. Срещу тях все още няма достатъчно доказателства за съпричастност към действията на педофила. Самите те отричат да са получавали облаги от него.

„Никакво охолно няма, нищо нямало. Аз ако имаше таквиз работи в началото, ако бях се усъмнил от малко на малко, нямаше никогаж да си позволя детето да върви по такива работи. Аз нали щях да зная, че щеше да стигне до туй положение”, каза бащата на децата.

В село Стамболово обаче, където доскоро е живяло семейството, хората твърдят, че родителите са знаели какво се случва с децата им, дори ги подтиквали, когато не искали да ходят при „богатия чичко".

Румен разказа, че според децата му чужденецът не бил добре, имал някаква болест и някаква припадъци и искал да има някой при него.

Срещу британеца Пол Ренас е повдигнато обвинение за хомосексуални действия с малолетни. Засега няма данни мъжът да е част от педофилска мрежа. Той вече веднъж е излежавал ефективна присъда за педофилия в родината си.

За двугодишния си престой у нас е успял да склони към финансова зависимост само едно семейство. 

Двете момчета - на 11 и 12 години, и шестгодишната им сестричка остават под полицейска закрила.