ГДБОП и Жандармерията блокираха за часове Бургас заради акция за наркотици, съобщи кореспондентът на bTV в региона. Операцията се извършва под наблюдението на прокуратурата.

Задържани са 12 души, а на 8 от 10 проверени адреса са открити наркотици.

Всички изходи на града бяха блокирани, проверяваха се влизащи и излизащи автомобили.

Снимка: Главна прокуратура

Открити  и иззети са марихуана, метаамфетамини и синтетични наркотици, чийто състав предстои да бъде установен.

Намерени са още боен пистолет, бухалки, ловна пушка, везни, пари, високотехнологична инсталация за цялостно обзавеждане на модерна нарколаборатория.

Снимка: Главна прокуратура

Директорът на ГДБОП главен комисар  Ивайло Спиридонов  информира, че групата  освен с разпространение на дрога, основно в Слънчев бряг, Поморие и два бургаски квартала, се е занимавала и със силови действия по отношение на дилъри, които или са отказвали да работят, или са противоречали на интересите й.

По думите му целта на разследването е да се докаже организирана престъпна дейност на петима от задържаните, които са криминално проявени за най-различни престъпления. Имаме много веществени доказателства, които са иззети, поясни Спиридонов.

Само за половин година в Бургаско има разбити над 10 нарколаборатории.

Снимка: Десислава Генева

Митниците и НАП пък затвориха бензоностанция за контрабандни горива на входа на бургаския комплекс „Меден рудник“.  Там през целия ден имаше представители на Агенция митници, НАП, Икономическа полиция.

Полицаите са се скрили вътре и са чакали цистерна да започне да зарежда, за да я хванат в действие. Установено е голямо количество дизелово гориво без документи за произход.

Там цените са по-ниски с 10-20 стотинки от съседните бензиностанции и шофьорите продължаваха да идват по навик.