24-годишен рецидивист е задържан за взломни кражби на множество електроинстументи, ловна пушка и златни накити от два адреса в Правец, съобщиха от пресцентъра на МВР. Част от откраднатото скрил в къща в Костинброд, златните накити пласирал в заложна къща в столицата.

Вчера около 9,45 ч жител на Правец сигнализирал в полицейското управление, че от апартамента му е била извършена кражба. При огледа се установило, че в апартамента е проникнато след 11 ч на 11 май през покрива. След разбиване на метална каса от нея били отнети законно притежавана ловна пушка „ИЖ”, 12 калибър и около 10 грама златни накити.

По случая било образувано досъдебно производство. В полезрението на криминалистите попаднал 24-годишен местен жител, многократно регистриран и осъждан за кражби.

Рецидивистът бил отведен в районното управление за изясняване на случая. Първоначално яростно отричал да има нещо общо с кражбата, но в крайна сметка направил пълни самопризнания. При разпитите излезли наяве редица други извършени от него кражби.