17-годишен ученик от Плевен е убил с две години по-голям младеж в града. Извършителят е бил задържан за 24 часа, а при обиска у него е намерен сгъваем нож, с който е извършено убийството.

Престъплението е станало на 29 март. Сигнал е постъпил в полицията в 17.50 ч. чрез тел. 112. Съобщено било, че в ж.к. "Дружба" до блок 136 лежи неподвижно млад мъж. При последвалата проверка е било установено, че младежът е с прободна рана в областта на сърцето.

Лекарски екип е установил смъртта. Самоличността на жертвата е изяснена - 19-годишният абитуриент Мишел Коцев от Плевен.

Задържан за престъплението 11-класникът Мирослав от същия квартал. Мишел и приятелката му отивали до павилион за цигари, когато се разминали с Мирослав и двама негови приятели. За миг избухнала свада, а след няколко минути Мишел лежал в кръв на земята. Приятели на жертвата разказаха, че двамата почти не се познавали.

"Възникнал е нелеп конфликт кой откъде да мине. По повод на това възниква свада и в следващия момент с джобно ножче, което после доброволно е предадено от извършителя, са нанесени четири удара в областта на тялото на убития, като смъртоносната рана е в областта на сърцето", обясни говорителят на плевенската прокуратура Рени Кирилова.

Мирослав е в ареста за 72 часа. Утре прокуратурата ще внесе искане за постоянна мярка „задържане под стража”.