Пореден случай на насилие между деца, този път в Стара Загора – 17-годишно момиче е в болницата, след като нейна съученичка я ударила с метална палка. Нападателката дори се похвали със снимка в сайта за споделяне на изображения Instagram, но по-късно я изтри.

Късно снощи Стела Колева била причакана пред входа на дома си. Казва, че доскорошната ѝ най-добра приятелка и е нанесла три удара по главата с метална палка.

Момичето е в болница, няма опасност за живота ѝ.

„Виждам дъщеря ми, цялата се олюлява и цялата в кръв. Прегърнах я, питахме я какво е станало, тя само: „Много ме боли, тате, главата, много ме боли, Емили ме удари с палка, такава метална”, казва бащата Николай Колев.

„Това, което извърши тя, не я оправдава по никакъв начин, защото това за мен е някакъв опит за убийство”, обяснява от своя страна и Стела.

Бащата на обвиненото за нападението момиче отказа коментар. Той потърсил семейството на Стела, за да се изяснят причините за враждата между двете момичета. Те обаче му отказали среща.

Родителите на Стела пък съобщиха, че ще търсят правата си в съда. 

Междувременно 17-годишната Емили публикува снимка в профила си в Instagram на окървавена ръка, която държи метална палка. Под снимката има коментар „то с палка не боли”. Тази снимка обаче беше изтрита, а на нейно място се появи снимката на усмихнатото момиче заедно с момче.

Емили има още един профил, който вече не е активен. Там пък последната снимка беше заедно с доскорошната ѝ приятелка Стела Колева.

Снимка: Дарина Колева

Двете момичета са ученички в СОУ „Железник”. Класната им ръководителка недоумява каква е причината за враждата между тях. Тя потвърди пред bTV информацията, че с Емили работи училищен психолог, заради експанзивния ѝ характер.

Специалистът дори е препоръчал девойката да започне да посещава специални курсове в началото на април.

Преди да се стигне до разрива между Стела и Емили, двете били неразделни. Явявали са се на конкурси по красота, Стела дори е Мис Стара Загора 2012. Възможно е ревност или завист да са в основата на агресията. 

Месец преди ударите с метална палка, Емили е изпращала заплашителни SMS на Стела. Емили е задържана за 24 часа.