Джордан Белфорт, прототипът на "Вълкът от Уолстрийт" е бил сбъдната американска мечта - проницателен ум, който го прави милионер преди да навърши 26, приятна външност, на която не устояват най-красивите жени и достатъчно здрав организъм, който да не го изпрати към онзи свят на облак върху кокаин.

Светът на "Вълкът от Уолстрийт" е бил като перверзен филм, изпълнен с лукс и дрога. Поквара, сделки за милиони, борсови спекулации и безкрайни купони. Разврат, какъвто може да си представи само Скорсезе и да пресъздаде Ди Каприо.

Този рай обаче приключва бързо, защото какъвто и вълк да си в Съединените щати, за пред закона си овца. И когато го нарушиш следва заколение. Днес Белфорт е човек, който се разкайва и обикаля света, използвайки таланта, който го изстрелва на върха на покварения му свят – да мотивира.

Той отново печели милиони, но ги връща на 1 500 души, които всъщност са плащали с инвестициите си за разгулния му начин на живот.

Срещнах се с Джордан Белфорт в Берлин преди два дни. Той ме попита: „Що за държава е България?”, която ще посети през пролетта. Обясних му, че тук вълците не са на "Уолстрийт", а на "еври стрийт". Той се скъса от смях. Това, което не му казах обаче, ще споделя с вас

В България има вълци, пред които дори и Джордан е като малка овчица. Те водят подобен начин на живот - далавери за милиони, кокаин, красиви жени и вяра в личната си неприкосновеност.

И този рай не приключва, защото какъвто и вълк да си в България, за пред закона си оставаш вълк, а овцете са си овце. Вълците в България не преминават през катарзис и не очаквайте да върнат и лев от заграбеното на овцете. Защото няма служба, която да ги разследва, прокурор, който да ги обвини и съд, който да ги осъди.

Животът на истинския вълк от Уоилстрийт е белязан от дрога и пари, но това е и история за принудителното изкупление. Животът на българските вълци е история за плячка и безнаказаност, в която след престъплението не следва наказанието.

Поне не и до този момент.