Знаете ли какво е "обратен" Робин Худ? Не, не е това което си мислите. Обратен Робин Худ е човек, който не взима от богатите, за да даде на бедните, а граби всички, за да има и за бедните и за богатите.

Само така мога да разтълкувам начина, по който всички партии взеха лъковете и стрелите и влязоха в Шеруудската гора, за да се борят с бедността и неправдата. Едните говорят за по-високи данъци за работещите с доходи над 1000 лева, другите ще вдигат двойно пенсиите, а третите се кълнат, че детските градини трябва да са безплатни. Сякаш това не са същите хора, които позволиха една банка да гръмне, милиарди да потънат в нечий джобове, а техни хора до пръсване да се хранят от обществени поръчки. По-скоро, казвам ви, това е "обратен" Робин Худ, който се прави на нормален такъв.

Може лъковете да са нови, но гората и дружината са си същите.

По-евтиното гориво и лекарства дадоха своите политически плодове, затова сега много хора ще се надпреварват кой е по-социален от другия. Но никой нищо не дава -  все още плащаме и годишна винетка, и пътен данък, и за грабежа на КТБ, и увеличаващ се външен дълг.

Най-богатите продължават да са си богати, а на хартия са по-бедни и от най-бедните. Плащаме тока на тези, които не плащат и политиците си мълчат, защото гласовете им са ценни по време на избори. Затова ли трябва да се увеличат данъците? За да може нещата да продължават по същия начин?

Това е директно признание, че работещите хора трябва да плащат повече, за да може "обратният" Робин Худ да продължава да си живурка по същия начин и със същите схеми. Да, може би в САЩ, Великобритания, дори в Япония е различно, но там има институции, които да спират и предотвратяват източването на публични средства. В тези държави плащаш по-високи данъци, но те отиват по предназначение.

Дами и господа, ако някой ни гарантира, че парите от по-високи данъци ще се разпределят справедливо, не вярвам много хора да имат против. Все пак ако това гарантира по-достоен живот за родителите ни, бабите и дядовците ни, това би било чудесно. Но това просто не ми се вярва.

А и малко ми омръзна да живеем като Дон Кихот и все някой ни се прави на Робин Худ, а ние да плащаме ли плащаме докато се бием с вятърни мелници.  Затова не спирайте да се съмнявате. Обратният Робин Худ е по-хитър от Андрешко. Само магарето на Санчо Панса не се оплаква. То носи ли носи, върви ли върви.

Да не е пило евтин бензин?