"Уважавай тези, които срещаш по пътя си нагоре, защото на слизане ще ги видиш отново"

Снимките на Григор Димитров в социалните мрежи събират десетки хиляди харесвания. Той безспорно е един от малкото световноизвестни български спортисти. Григор Димитров има сключени десетки рекламни договори с някои от най-големите компании. Постигнал е много за своите 25 години, изкарал е милиони долари от тениса. 

С действията си Григор Димитров обаче постепенно успява да направи така, че на никого в България, в родината му, да не му пука за него.

Изборът е личен. Григор Димитров и неговият антураж са го направили. Те са сърдити на българските журналисти от години. Без причина. Роденият в Хасково тенисист е един от спортистите, които се радват на най-голям медиен комфорт у нас в последните 20 години. Причината – журналисти ни виждаха в Григор лъч надежда, че България най-сетне отново може да има истинска звезда. Уви, сбъркахме.

Да си истинска звезда не е само да се снимаш в реклами за пасти за зъби и да се отбелязваш от някой известен остров в "Инстаграм". Статутът на звезда се изгражда и от личността.

Звезда е Новак Джокович. В Сърбия той е номер едно не само в спорта, но и в сърцата на хората. Ако се кандидатира за президент на западната ни съседка в момента, вярвам, че ще спечели изборите безапелационно. И Джокович е губил мачове, и той е имал тежки моменти, но очевидно все още не е толкова „голям” колкото Григор Димитров. Джокович не си позволява поведението на гаджето на Никол Шерцингер, със сънародниците си, с журналистите, с феновете. Няма и да го направи.

2008 г., олимпийските игри в Пекин. Юсеин Болт чупи световния рекорд на 100 м. и печели златния медал. В миксзоната за интервюта има близо 500 журналисти от целия свят. Болт отделя повече от 4 часа за разговори с медиите. Сигурно Юсеин Болт е глупав...

Григор Димитров поне може да си позволи да подмине журналистите и по този начин да лиши всичките си фенове в България от няколко думи, каквито и да са те.

Григор Димитров ще си остане малък. Григор Димитров ще започне да става безразличен. Григор Димитров няма да е харесван или мразен. С действията си просто в един момент звездата, която блестеше в него, ще изгасне, а падащите звезди се помнят много малко, защото бързо изчезват от полезрението.