Вече е ясно, че спортните скандали у нас вече се превръщат в ежедневие. През лятото на миналата година изгледахме няколко епизода от драматичния сериен филм „Волейболен свят”. Той бе продуциран лично от президента на федерацията Данчо Лазаров, който бе и главен герой заедно с Радостин Стойчев, Матей Казийски, Найден Найденов и Камило Плачи.

В началото на 2013 филмовата продукция се възобнови. В борбата явно се почувстваха обидени и със слаб рейтинг. За това започнаха да пишат своя сценарии още през ноември 2012, а името на сериала е „Мелодията на скандала”.

Треньорските щабове на националните отбори бяха освободени, заради слабото представяне на Олимпийските игри в Лондон. Братан Ценов и Стоян Добрев не показаха явно, че са обидени на президента Валентин Йорданов и управителния съвет. Симеон Щерев обаче логично се почувства зле от забравените набързо успехи, постигнати от неговите състезатели. Специалистът имаше нужда от два месеца и половина, в които искаше пълно спокойствие, за да проговори и да хвърли един куп обиди към Валентин Йорданов.

Самият председател не остана по-назад и логично защити реномето си и това на един от най-успешните спортове у нас. Само че го прави с декларации, а това не отива на авторитета му. Въпреки че Валентин Йорданов живее в САЩ, телефонните разговори също са добра възможност за изразяване на мнение, но поне за момента живата легенда на българската борба предпочита да мълчи.

Не искам да засягаме обидите и твърденията, казани от двата лагера. Със сигурност за много от изречените неща не можем да бъдем сигурни в 100-процентовата им истина и не знаем кой е по-прав. А лошото е, че май това са едва първите епизоди на този скандал и тепърва ще гледаме още много. Жалко! Жалко, защото вместо да мислим за медали, предстоящи успехи и да наблюдаваме работата на новите треньори, наблюдаваме поредната лудост, без извинение.

На всички, дори и на нас журналистите, им писна да се занимават със скандали. И то в спортове, в които имаме възможност за развитие и постигане на успехи. И понеже те са в „изобилие”, някой се опитва да съсипе и малкото, което остана.

Борбата е мъжки спорт. А поведението на Симеон Щерев и Валентин Йорданов не е такова. И двамата трябва да осъзнаят, че вече никой не се интересува кой е крив и кой е прав. Време е сапунката да приключи и то още в следващия епизод. В най-лошия вариант скоро може да гледаме и нов сезон. Тогава току виж и Холивуд ни обърнал внимание!