Любим учител в гимназията, среща с добър лекар и една банална история за лекуване на акне могат да бъдат определящи за посоката в живота ни. Това е част от личния път на Маргарита, която в последния гимназиален клас решава да сложи бялата престилка. Днес, години по-късно, тя е д-р Къчева и е сред най-добрите кадри на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. 

Снимка: Евгений Милов

Срещаме се за интервюто с нея не в болницата, а в едно от любимите ѝ места в столицата - Coffee Syndicate, където обича да пие капучино, преди да отиде в кабинета си, да остане насаме с мислите си и да се наслаждава на планината.  

Маргарита сподели нещо свое с нас, а ние ви споделяме момента с нея в поредицата “Жените на България”. Д-р Къчева е харизматична, добра и красотата у нея не е само външно проявление.  

Снимка: Евгений Милов

За нея красотата също е познание. Тя е дерматолог, но не е потомствен лекар.  

"Медицината ме избра сама и пасна идеално на същността ми”, разказва Маргарита и успява да ни убеди, че изборът ѝ да бъде лекар е най-спонтанният, който прави. Не следва детската си мечта, но пък е повече от благодарна на съдбата, че се намесва и я изпраща в лекарския кабинет.  

Снимка: Евгений Милов

Винаги съм слушала вътрешния си глас. Понякога трябва да ни каже нещо малко, но то да ни промени”, споделя д-р Къчева.  

Освен че завършва медицина с отличие, тя е единственият дерматолог в България с диплома от Европейския борд по дерматовенерология, която задава висок стандарт по отношение на грижата в тази област във всички европейски страни.  

Маргарита обаче е толкова скромна, че когато я питаме за възможностите, които ѝ дава титлата, тя тактично отбягва да говори за успехите си.