Футболистите и представителни лица от щаба на Фиорентина обвиниха Милан в нечестна игра, след като "росонерите" стигнаха до два късни гола и заеха последното място, даващо право на участие в Шампионската лига с квота от италианското първенство по футбол.

Милан, който се нуждаеше от победа над изпадналия Сиена, за да задържи третата позиция, спечели с 2:1 след изравнителен гол на Марио Балотели от спорна дузпа и точен удар на Филипе Мексес. И двете попадения паднаха в последните шест минути на срещата, а победата позволи на Милан да завърши сезона пред отбора на Фиорентина, който разби с 5:1 Пескара.

"Дузпата беше подарена. Разочаровани сме, защото нашата мечта се изпари просто така. Вярвахме, че ще се класираме за Шампионската лига", каза ядосаният бранител на тима Мануал Паскуал пред италианските медии.

Защитникът Гонсало Родригес добави в Туитър: "Ако кажа това, което мисля, повече няма да играя в Италия".

Спортният директор Даниеле Праде заяви, че не е изненадан от изхода на мача на Милан:

"Чувстваме се импотентни в подобни ситуации. Нямам думи, с които мога да опиша това, което чувствам. Заслужавахме много повече, защото ние не сме получили нито един подарък".

Треньорът Винченцо Монтела пък опита да намери нещо положително в ситуацията:

"Не трябва да чувстваме горчивина, защото завършихме сезона с чест. Всички ние - футболисти, треньори, ръководители и фенове. Трябва да бъдем горди от това, че притиснахме Милан до стената и те трябваше да спечелят мястото си в последната минута. Доволен съм от нашето представяне в първенството".