Треньорът на Ювентус Антонио Конте стана един от разследваните в новия мащабен скандал в итлианския футбол свързан с "черно тото".

Наставникът на шампионите не е арестуван, но в дома му е направен обиск, когато той не е бил в къщата си. Конте е заподозрян за уговаряне на мачове за периода, когато бе наставник на Сиена преди да поеме Ювентус през лятот на 2011 г. Очаква се в следващите дни треньорът на "бианконерите" да даде своите показания в прокуратурата.

"Винаги съм бил честен, лоялен и коректен не само като играч, а и като треньор. Попитайте моите бивши съотборници, моите играчи и техните съперници", заяви Конте.

"Сиена спечели Серия Б с много работа и усилие. Това бе една фантастична година и никой няма да съсипе този невероятен сезон", допълни още Конте по повод обвиненията в уговорени мачове.

В новия скандал разстърсил италианския футбол са замесени близо 150 футболисти. Сред арестуваните вече е капитанът на Лацио Стефано Маури. От националния отбор на Италия бе овободен Доменико Кришито, който играе за руския Зенит, но подозренията към него са от периода му като играч на Дженоа.

Разследванията на прокуратурата започнаха още в края на сезон 2010/2011 г. и съмненията за уредени мачове са от първенствата в Серия А и Серия Б през изминалия сезон.