Селекционерът на Италия Чезаре Прандели даде официална пресконференция преди старта ба световните квалификации за Мондиал 2014. "Скуадра адзура" излиза срещу България в петък, 7 септември, от 21:45 часа на Националния стадион "Васил Левски", като билетите са с цена от 10 до 40 лева.

Изглежда Италия ще обърне най-голямо внимание на новото попълнение на Кубан (Краснодар) Ивелин Попов.

"Най-опасният български футболист? Смятам, че това е Попов, както и халфът, мисля, че е номер 21 (б.р. Светослав Дяков). Много знаем и не знаем за България. Отборът е в процес на развитие. Много агресивен и в по-голямата част владее топката. Притеснявам се, защото всичко изглежда лесно, а това не е хубаво", каза Прандели, който призна, че все още не е наясно дали Даниеле Де Роси ще може да играе.

Очаква се Пабло Освалдо и Себастиан Джовинко до водят атаката на Италия. Прандели не пожела да разкрие кой ще излезе с номер 10.

"Дали има значение кой ще носи номер 10 утре? Нямам специално отношение към този номер - капитанът събира играчите и заедно определят номерата за всеки футболист. Важното е номер 10 да си свърши работата на терена", допълни Прандели.

Специалистът коментира и Валери Божинов, с когото работи заедно във Фиорентина. Нападателят на Верона не попадна в състава на Любослав Пенев за квалификациите с Италия и Армения.

"Имам чудесни спомени от него. Той е много, много позитивно, слънчево момче, вероятно става дума за моментната му кондиция, но не мога да говоря за българския отбор", завърши Прандели.