Полузащитникът на Байерн (Мюнхен) Бастиан Швайнщайгер беше определен за най-добър футболист в Германия за сезон 2012/2013. В традиционната анкета на списание "Кикер" участваха 527 спортни журналисти, като Швайнщайгер получи най-много гласове - 92.

На второ място с 87 вота се нареди французинът Франк Рибери от Байерн (Мюнхен), а трети с 85 гласа остана Томас Мюлер също от състава на баварците, който спечели титлата в Шампионската лига и в Бундеслигата, както и купата на Германия.

Голмайсторът на вицешампиона Борусия (Дортмунд) Роберт Левандовски беше класиран четвърти с 55 вота, а капитанът на Байерн Филип Лам остана пети с 38. Победителят от миналия сезон Марко Ройс от Борусия (Дортмунд) беше класиран едва 11-и.

В първите 15 попаднаха 9 играчи на Байерн и 5 на Борусия, като единствен Щефан Кийслинг от Байер (Леверкузен) разби хегемонията на двата клуба, след като се нареди шести с 35 гласа.

За най-добра футболистка на годината в Германия пък беше избрана Мартина Мюлер със 117 от 416 валидни гласа.

За треньор на годината очаквано с голямо мнозинство беше избран Юп Хайнкес от Байерн (Мюнхен) с 383 вота от 517 гласували. Втори със 77 е Кристиан Щрайх, който изведе Фрайбург до участие в Лига Европа, а трети с 19 гласа е Юрген Клоп от Борусия (Дортмунд).