Над 1000 души протестираха пред Народното събрание срещу влизането на Александър Методиев от ДПС в парламента като депутат от Кюстендилския многомандатен избирателен район.

Протестиращите се събраха около 11.00 часа на площад "Македония", след това минаха през централата на ДПС, за да стигнат до Народното събрание, където демонстрираха до 13.00 часа.

По време на демонстрацията си те развяваха българското знаме и издигнаха лозунги: „Бат’Сали ни тури и Кюстендилския мир разтури”, „Кюстендил казва не”, „Не искаме Бат’Сали и протестираме”, „Мая, ти ни лъжеш най-добре”, „Не на Бат'Сали...! Не на подмяната!". В района имаше засилено полицейско присъствие, което осигури безпроблемното влизане на депутатите в сградата на НС.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов, който бе на събитието, заяви, че ще внесе декларация с исканията на протестиращите в НС. Първото от тях е за промяна в избирателната система в рамките на три месеца. В документа ще се настоява още управниците да могат да бъдат сваляни от постовете им, в случай че не вършат своята работа. "Дано този път гласът ни да бъде чут", заяви Паунов. В шествието се включи и Ангел Джамбазки от ВМРО.

Протест срещу влизането на Александър Методиев в парламента се проведе и в Дупница с блокада на главен път Е-79.