Президентът Румен Радев представи на „Дондуков” 2 назначения от него служебен кабинет.

Радев посочи, че този кабинет ще работи в сложна вътрошнополитическа и международна обстановка.

Като основни приоритети на работата на кабинета той посочи осигуряване на нормално функциониране на държавата, организацията на предсрочните парламентарни избори, насрочени за 26 март, и подготовката на България за председателството на Съвета на Европейския съюз.

Снимка: Ладислав Цветков

 От изключително важно значение е гарантирането на финансовата, социалната и икономическата стабилност на страната и редът и сигурността на българските граждани“, заяви Радев. По думите му това означава спокойно и ефективно работеща държавна администрация.

Президентът призова служебния кабинет да запази надпартийност в ситуацията на започнала вече предизборна кампания. Той предупреди, че ще има ревизия на дейността на министерствата и при установяване на порочни практики те ще бъдат прекратени. Също, че ще следи служебните министри за нулева толерантност към корупцията и за прозрачност в работата.

При представянето на служебния премиер проф. Огнян Герджиков президентът каза: „Вярвам, че чувството му за хумор ще е необходима противоотрова”.

След това Румен Радев представи поименно всички служебни министри.Той им пожела: „Успех, кураж и мъдрост в управлението на държавата”.

Вижте повече във видеото: