В Световния ден на почистването и тази година bTV участва много активно в глобалната инициатива.

В проекта „Добрият пример“ ви показваме различни акции, които не са толкова масови заради пандемията, но заслужават вниманието и уважението ни към ентусиазма на доброволците.

Започваме почистване от язовир "Батак". Там са се събрали десетки доброволци, които ще се погрижат да почистят боклуците, останали от туристическия сезон.

„За нас всяко едно място със следи от човешко присъствие е кауза. Всички, които искат да се включат – нека изберат своето любимо място. Индивидуалните усилия носят промяна“, каза Мария Лазарова, мениджър социални проекти в bTV.

На язовира се събраха десетки доброволци, които активно се включват в чистенето на района. В акцията се включиха известни лица на bTV и доброволци, които активно участват в почистването.

Снимка: bTV

„Всяка година bTV органзира тази кампания. За жалост сега не можем заради противоепидемичните мерки, но тук са се събрали много доброволци. В същото време някой е дошъл да се порадва на красивата природа и след себе си е оставил много боклуци“, заяви Виктория Готева.

Снимка: bTV

"Изненадох се колко много хората замърсяват нещо толкова красиво. Намирам предимно фасове. Имаме само времето и природата и трябва да я пазим. Най-важното е да не замърсяваме допълнително", добави Николаос Цитиридис.

За водещата на bTV Новините е важно много повече хора тази година да се включат индивидулано, за да можем да направим страната ни едно по-чисто място. 

Снимка: bTV

В Световния ден на почистването участват над 160 държави. Делата си може да публикувате на картата на сайта на „Добрият пример“.