Четири седмици се навършват от началото на ежедневните протести срещу правителството и главния прокурор. Силната буря в София не изгони протестиращите от трите блокирани точки в столицата. 

Няма с сериозни нарушения на обществения реда на тазвечершния  антиправителствен протест, преминал традиционно в шествие от площад "Независимост" до "Орлов мост". 

Пред МС протестиращите направиха демонстрация, в която носеха ковчег с надпис "Борисовата диктатура" и крещяха: "Мутри вън".

Полицаите временно заеха отбранителна позиция пред вратата на сградата, но до сблъсък с протестиращите не се стигна.

Пред Министерския съвет дойде и битият по-рано днес адвокат по време на политическо събрание на ГЕРБ. Той каза, че е готов да заведе дела срещу тези, които са му нанесли материални и морални щети.

По традиция протестът премина в шествие  по жълтите павета към "Орлов мост".

По-рано през деня дъждът и вятърът нанесоха щети на някои от тентите и палатките на демонстрантите.

Протестиращите укрепиха пострадалите палатки, остават и другите две блокади – на пл. „Независимост“, както и пред Софийския университет.

Заради силния вятър една от платките на кръстовището на Софийския университет е излетяла и попаднала на тролейбусните жици. 

Поражения има и на тентата на майките на деца с увреждания от "Системата ни убива". 

Снимка във "Фейсбук" групата им показва момента, в който палатка е отнесена от вятъра. 

Днес Владимир Генов, обявил гладна стачка,  бе приет по спешност в болница "Св. Анна" във видимо добро състояние, без установени здравни проблеми. Отказал е допълнителни изследвания и се е подписал, че напуска болницата по собствено желание. 

Протестът в София приключи без сериозни нарушения на обществения ред малко след 22 ч., информираха от МВР.

Няма и задържани. Блокирани заради разположени палатки и към момента остават кръстовищата на "Орлов мост", при Софийския университет и на бул. „Цар Освободител“ с бул. „Дондуков“. Традиционното шествие бе от пл. „Независимост“ до "Орлов мост".