Япония пропусна възможността да стане първият отбор, класирал се за Мондиал 2014 в Бразилия. Япония се нуждаеше само от точка, за да спечели виза за световните футболни финали, но загуби с 1:2 от Йордания като гост в среща от втора група на световните квалификации в зона Азия.

Японските футболисти доминираха в притежанието на топката и създадоха доста възможности, но не успяха да постигнат успех над домакините. В края на първото полувреме Халил Бани Атеях откри резултата, а в 60-ата минута Ахмед Ибрахим покачи на 2:0 за Йордания.
Шинджи Кагава се разписа за японския тим в 69-ата минута. Минута по-късно съдията отсъди дузпа за гостите, след като Абдалах Салим повали в наказателното поле Ацуто Учида. Халфът Ясухито Ендо обаче пропусна от бялата точка, след като след удара му топката срещна гредата.

Япония е начело в класирането в групата с 13 точки актив от 6 мача. Йордания е на втора позиция със 7 точки. Австралия и Оман, които по-рано завършиха 2:2, са на трето и четвърто място с по 6 точки. Австралия обаче е с мач по-малко.