Изпълнителният комитет към Украинската футболна федерация (ФФУ) ще подаде заявка за домакинство на мачове от европейското първенство през 2020 година. Решението беше взето на редовното заседание на ФФУ във вторник.

"ФФУ ще подаде заявка в УЕФА за домакинство на европейското първенство през 2020 година. Един или два града ще бъдат готови за приемане на мачове от шампионата", съобщиха от Изпълкома.

Миналата седмица президентът на страната Виктор Янукович обяви, че Украйна мисли да кандидатства за домакинство на мачове от шампионата на Европа през 2020 година:

"Скоро ще подадем заявка в УЕФА за участие на Евро 2020, което ще бъде проведено в градове по целия континент. Мисля, че не подведохме никого през миналото лято. Още няколко мача ще бъдат допълнителен бонус за нашите фенове".

Европейското първенство по 2020 година ще бъде проведено в 13 града из целия континент. Домакин на надпреварата през 2016 година е Франция, а Украйна бе една от двете страни, които организираха последния шампионат през 2012-а.