След изиграването на 3 кръга от руската Премиер лига се очертаха някои тенденции. Определено най-стабилният отбор в изявите си е Спартак (Москава). След два сезона на лутане и безброй грешки по всичко личи, май този път главният мениджър Валерий Карпин е намерил верния път.

Новият облик на московските спартаковци си пролича не толкова в двубоите с Криля Советов и Урал, колкото в дербито с Динамо. В него добрите новини за мениджъра Карпин и феновете на най-популярния руски отбор не бяха никак малко. „Червено-белите” демонстрираха изчистена игра, с прекалено малко грешки в дефанзивен план и много интересни идеи в атаката. Изразителната победа с 4:1 не дойде никак случайно. Основни футболисти като Макгийди, Хурадо и Еменике се намират в чудесна форма, а новите попълнения Коста,Глушаков и Бокети се справят отлично със задачите. Още е рано Спартак да бъде фаворизиран, но по всичко личи, че те ще бъдат един от големите претенденти за титлата.

Не такава е обаче ситуацията в Анжи. Треньорската смяна не даде нужния ефект и „милионерите” от Махачкала се провалиха при гостуването на Криля Советов. В дебюта на Рене Мюленстеен гостите от Махачкала отново не бяха убедителни и допуснаха прекалено много грешки. Същото в известна степен важи и за Зенит. Вицешампионите не се чувстват комфортно от началото на сезона и поне дотук не се справят с тежката програма на старта.

Ивелин Попов отново беше решаващата фигура в състава на Кубан за равенството на стадион „Петровский”.Георги Миланов отново не дебютира заради контузия, но и без него ЦСКА (Москва) не допусна грешка в дербито с Локомотив. Шампионите спечелиха благодарение на по-голямо самочувствие и увереност, докато „железничарите” не показаха, че миналия сезон е забравен.