Под влияние на емоциите генералният директор на Зенит Максим Митрофанов направи сензационно изказване след инцидента на дербито с Динамо (Москва). Двубоят бе прекратен, след като феновете от Санкт Петербург, които бяха гости в този мач, хвърлиха ракета на терена, която уцели вратаря на Динамо Антон Шунин и срещата бе прекратена.

Зенит най-вероятно ще получи служебна загуба, а Митрофанов бе бесен след мача обяви, че ако подобни изцепки на привържениците на клуба продължат, до клубът може да се оттегли от първенството. Според него това може да се получи по естествен начин, тъй като е реална угрозата спонсорите да отдръпнат парите си, за да не си навличат негативна реклама.

Във въпросната среща тимът от Санкт Петербург най-вероятно ще получи служебна загуба, което ще нанесе сериозен удар по шампионските му амбиции. В момента Зенит е на 2-ра позиция и изостава с 3 точки от лидера ЦСКА (Москва), който обаче днес е домакин на Амкар и може да увеличи преднината си. Тази среща ще може да гледате пряко по RING.BG от 11:30 часа.

Правилникът гласи, че освен служебна загуба Зенит може да бъде лишен от домакинство или да играе пред празни трибуни в един до пет мача. Единствената надежда на шампионите е да се установи, че извършителят, метнал ракетата не техен фен и да се прехвърли вината на домакините за лоша организация, но това очевидно няма как да стане, като се има предвид, че пиротехническото средство дойде от центъра на сектора с фенове на Зенит.

Вратарят на Динамо (Москва) Антон Шунин се оказа, че е пострадал, никак не леко. Според лекарите на клуба той има "химически изгаряния на роговицата и клепачите на двете очи, както и посттравматичен отит и временна загуба на слуха на дясното ухо", което ще го накара да почива минимум десет дни.