Легендарният стадион „Маракана” в Рио де Жанейро ще отвори врати за феновете отново в събота (28 април), след цялостна реконструкция, която бе направена през последните две години и половина.

Обновяването на съоръжението погълна 900 милиона реала (448 милиона долара) и бе съпътствано от отлагания, стачки на работниците и протести. Стадионът ще отвори врати в новия си вид в събота за демонстративния мач между отбори, водени от бившите бразилски национали Роналдо и Бебето.

След реконструкцията "Маракана" загуби около 2/5 от първоначалния си капацитет, а плановете за строежи на търговски център и паркинг на територията на комплекса предизвика юридически битки и опасения, че стадионът ще загуби духа си и ще се превърне в елитарно място. На този етап единствено вътрешността на стадиона е напълно завършена. Работниците полагат огромни усилия да приключат с инфраструктурата в територията около стадиона и той да бъде напълно завършен за първия официален мач на 2 юни между Бразилия и Англия.

Стадион "Маракана" построен за световното първенство през 1950 година, заема централно място за Мондиал 2014, на който Бразилия ще бъде домакин. Общо седем мача, включително финалът, трябва да се играят на легендарното съоръжение.
 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!