Новият треньор на Барселона Херардо Мартино е на път да доведе един от своите любимци в във вече бившия му отбор Нюелс Олд Бойс. Проблемите в отбрана на каталунците са добре известни и решението на аржентинския специалист е Сантяго Верхини.

Лично мениджърът на футболиста Клаудио Курти потвърди за симпатията на Тата Мартино към бранителя, но отрече засега да има контакт с него.

"Да, наистина Мартино харесва Верхини. Той е не само добър футболист, но и голям човек като личност. До момента все още не сме имали контакти, но ще видим какво ще стане в следващите дни”, обяви импресариото очевидно очакващ оферта към клиента си.

Бранителят на Нюелс изобщо не би излязъл скъпо на Барса, особено като се имат предвид сумите за трансфери, които се пръскат в момента в Европа. Цената на защитника на Нюелс е около 700 хиляди евро и изглежда малко вероятно да скочи над 1 милион.

Верхини след седмица ще стане на 25 години. Играе като централен защитник и е висок 191 сантиметра. Подобно на Тата Мартино е роден в Росарио, но е продукт на школата на столичния Велес. Кариерата му пък започва в Паргвай, в местния гранд Олимпия. През 2011 година изкарва кратък период в Европа, половин сезон във Верона, който тогава се състезава в третата по сила дивизия на Италия и влиза в Серия Б. Веднага след това преминава в Нюелс Олд Бойс. През изминалия сезон бе основен играч в състава на Мартино и игра в общо 34 мача само за първенство.