Президентът на АЕК (Атина) Андреас Димитрелос е приет в болница с болки в гърдите, ден след инцидентите, предизвикани от феновете на отбора и прекратения мач с Пантракикос, който бе решителен за оставане в елита на гръцката Суперлига.

Шефът на клуба е напуснал стадиона малко преди нахлуването на феновете на терена заедно с останалите хора от административния щаб.

Гневът на запалянковците беше предизвикан от автогол на играч на АЕК, а футболистите бяха яростно преследвани. Това стана в 87-ата минута, като от този момент съдията Ставрос Трицонис спря играта за 90 минути и по-късно реши срещата да бъде прекратена.

Служебното поражение, което ще бъде присъдено, може да бъде допълнено и с отнемане на две точки, каквото е обичайното наказание за прекратен мач, напрактика ще извади славния отбор във втора лига.

Офисите на клуба бяха затворени днес, а футболистите получиха два дни почивка. Полицията обяви, че 15 души са били арестувани заради нахлуването на терена.

Другата седмица е последният кръг от шампионата на Гърцияи и ако АЕК изпадне във втора дивизия, то това ще се случи за първи път в 89-годишната история на клуба. В момента тимът от Атина има 30 точки без наложено наказание и заема предпоследно място, а Пантракикос е също с 30 точки и по-добра голова разлика без да е присъдена служебната победа над АЕК.