Динамо (Москва) и Анжи ще трябва да наваксват пропуснатите точки в първия кръг в мача помежду си. И двата тима имат сериозни кадрови проблеми преди сблъсъка в петък на стадион "Арена Химки". За домакините от Москва двубоя пропускат Балаж Джуджак и Кевин Курани, за гостите ще липсват Юрий Жирков, Ласина Траоре и закупеният точно от Динамо Александър Кокорин.

За сметка на това обаче на терена ще има големи майстори, като Ето'о, Вилиан и Воронин, които със сигурност ще преследват победата. За домакините дебют може да направи бившият съотборник на Николай Михайлов в Твенте Дъглас.

В неделя Зенит ще гостува на Рубин в другия възлов двубой от този 2-и кръг на руското първенство. Наставникът на вицешампионите Лучано Спалети отново няма да може да разчита на контузените Малафеев, Кришито и Широков, а Хълк най-вероятно пак ще бъде оставен извън групата.

Не е ясно кой ще води атаката на гостите – Бухаров или Кержаков. За домакините мача в неделя пропуска наказаният Рязанцев. И двата двубоя в петък и неделя ще бъдат предавани пряко по RING.BG.

ДИНАМО (МОСКВА) – АНЖИ, ПЕТЪК, 19 Ч.

РУБИН – ЗЕНИТ, НЕДЕЛЯ, 12,30 Ч.