"Българите най-вероятно ще играят доста офанзивно във вторник, така че предполагам, че ще се получи един оспорван и хубав мач", заяви стражът на чешкия национален отбор Петер Чех преди домакинството на "лъвовете" в световна квалификация във вторник.

Чех помогна на своите съотборници да спечелят домакинството на Малта с 3:1, което се игра пред препълнените трибуни на стадиона в Пилзен, където вратарят стартира футболната си кариера. Стражът на Челси благодари на публиката за подкрепата и добави, че се надява на същата подкрепа от страна на феновете и в мача с нашия тим в Прага във вторник.

"Надявам се във вторник да видим същата атмосфера, както в мача с Малта, така че да спечелим и да запишем шест точки в актива си след този кръг от квалификациите. Надявам се хората да дойдат на стадиона", добави Чех.

"Трябва да видим в какво настроение ще пристигнат българите. Смятам, че ще можем да се справим с тях. Ние играем вкъщи, преди нашите фенове и това ще бъде нашето предимство", завърши вратарят, който вече има на своя сметка 96 мача в националния тим на страната си.

Чехия посреща България във вторник, 16 октомври, а двубоят е с начален час 21:00.