Босна и Херцеговина записа разгромна победа с 5:0 над Латвия като гост по пътя си към Мондиал 2014. След успеха си босненци остават едноличен лидер в група „G” с 16 точки от 6 мача. Гърция е втори с 3 точки, след като победи Литва с 1:0.

Домакините бяха по-слабият отбор на терена и логично загубиха, но изразителният резултат бе подпомогнат и от факта, че Латвия остана с човек по-малко още в 11-ата минута, когато Александерс Фертовс получи червен картон. Все пак обаче до почивката гол нямаше.

Веднага след подновяването на играта обаче попаденията заваляха и последователно във вратата на Латвия се разписаха Лулич (48), Ибишевич (53), Медунянин (63), Пянич (80) и Джеко (82).

В друг мач от група "G" Словакия изпусна да победи Лихтенщайн и срещата завърши 1:1. Така Словакия се отдалечава от лидерите в групата - Босна и Херцеговина и Гърция и до голяма степен намали шансовете си за класиране на Световното.

Лихтенщайн поведе в 13-ата минута с гол на Мартин Бюхел. Гостите след това дадоха всичко от себе си, за да обърнат резултата и да стигнат до ценната победа, но успяха да измъкнат само точка си гол в 73-ата минута на Ян Дурица.

В последния мач от групата Гърция не допусна грешка, победи Литва с 1:0 като гост и запази разликата от 3 точки с лидера в групата.

ГРУПА "G"

1. Босна и Херцеговина 16 точки

2. Гърция 13 точки

3. Словакия 9 точки

4. Литва 5 точки

5. Латвия 4 точки

6. Лихтенщайн 2 точки.