Ръководството но европейския футбол се събра днес в София. Столицата приема поредното заседание на Изпълкома на УЕФА, което ще се проведе в гранд хотел София, а на него присъстват всичките членове на комитета, включително и президентът му Мишел Платини, а организатор на срещата е Българският футболен съюз и неговият шеф Борислав Михайлов.

В България пристигна и почетният президент на евроцентралата Ленарт Йохансон, който управлява футбола на континента в продължение на 17 години между 1990 и 2007-а.

Изпълкома ще заседава днес, а в 16:00 часа е насрочена официална пресконференция, на която генералният секретар на УЕФА Джани Инфантино ще обяви решенията.

Основната точка, по която ще заседава Изпълкома е регламентът за издигането на кандидатурите за домакинство на градовете, които искат да приемат мачове от европейското първенство през 2020 г. Както е известно вече е решено, че този шампионат ще се проведе из цяла Европа, а за домакини трябва да бъдат излъчени 13 града. Засега е ясно, че всяка държава ще има право да номинира два свои града – един за груповата фаза и един за фазата на елиминациите.

Другите точки, които ще бъдат разглеждани са утвърждаване на правилниците за евротурнирите през следващия сезон – Шампионската лига, Лига Европа, Суперкупата на Европа и Шампионските лиги при жените, при младежите и по футзал.