Бока Хуниорс победи с 1:0 като гост Велес Сарсфийлд в дербито на 16-ия кръг в аржентинския шампионат и запази шансовете си за спечелване на титлата. В 30-ата минута Сантяго Силва реализира единственият гол в двубоя, след който лидерът Велес не успя да увеличи точковия си актив, но запази първото си място.

До момента Бока има 27 точки на четвърта позиция, докато Велес е с пет точки повече. Ланус се намира на второ място в класирането с три точки по-малко от водача, но има и мач по-малко.

Днес Ланус гостува на Атлетико Белграно.

Нюелс Олд Бойс загуби с 1:2 у дома от Ол Бойс, но остана на трето място в подреждането, също с 29 точки. Дербито на Санта Фе, спечелено от Колон срещу Унион с 2:0, беше белязано от проблеми с агитките на двата отбора.

Запалянковците на Унион счупиха предпазните огради и опитаха да нахлуят на терена, но полицията успя да изтласка най-буйните хулигани извън стадиона.

Феновете на Колон също влязоха в схватка с органите на реда, които бяха принудени да използват силни водни струи, за да върнат реда на стадиона в Санта Фе.