Ролан Курбис е новият старши треньор на Монпелие, съобщи официалният сайт на елитния френски футболен клуб. 60-годишният специалист ще започне работа с отбора от понеделник.

Той заменя на поста Жан Фернандес, който подаде оставка в четвъртък след загубата с 0:2 за първенство от Лориен, която прати Монпелие на 17-ото място след седем поредни срещи без успех в Лига 1.

Отборът ще бъде воден временно от бившия играч на клуба и досегашен асистент Паскал Бей за гостуването на Тулуза в неделя.

Курбис е водил Монпелие в периода 2007-2009 година, а в треньорската си кариера той е работил в още над дузина отбора, сред които Бордо, Тулуза, Олимпик Марсилия и Ланс. През 2012 година той беше селекционер на националния отбор на Нигер, а за последно работи в алжирския УСМ. В края на октомври 2008 година той е осъден на 2 години затвор заради участието си в финансови машинации и злоупотреба със средства по време на престоя си в Олимпик (Марсилия). След 5 месеца зад решетките на 12 февруари 2010 година той е пуснат на свобода.

Монпелие спечели единствената си титла през 2012 година, но след триумфа отборът изпитва сериозни затруднения.