Капитанът на сръбския национален отбор по футбол Бранислав Иванович и треньорът на китайския Цзянсу Драгомир Окука са обявени съответно за най-добрия сръбски футболист и най-добрия сръбски треньор за 2012 година и получиха "Златна топка" на тържествена церемония в Белград.

Президентът на сръбския футболен съюз Томислав Караджич връчи призовете на Иванович и на Окука, а след това каза:

"Цяла Европа се възхищава на Бане, а Окука бе подценен от някои наши медии. Не може да се оспори обаче това, че Драгомир Окука бе избран за най-добър в Китай и блести в конкуренцията на една такава легенда като Марчело Липи".

Бранислав Иванович стана европейски клубен шампион с Челси, а Драгомир Окука изведе своя Цзянсу до второто място в Китай, изоставайки само тима на Марчело Липи гуанджоу Евъргранд.

"Горд съм, че получих това признание, което е мечта за всеки сръбски треньор. Преди един месец в Китай в конкуренцията на 13 чужденци също бях обявен за най-добър треньор, което е признание не само за мен, но и за сръбския футбол. Бях горд за признанието си в Китай, но днешното е много по-ценно за мен, защото е най-трудно да бъдеш признат за най-добър в своята родина", коментира Окука, който води Локомотив (София) между 2008 и 2010 г.