Дейвид Бекъм може да продължи кариерата си в Австралия. Представители на футболната звезда са разговаряли по този въпрос с местната федерация.

Договорът на Бекъм с настоящия му клуб Лос Анджелис Галакси изтича следващия месец. 37-годишният бивш капитан на Англия на три пъти е играл в Австралия с американския си тим - срещу Сидни през 2007 година, Нюкасъл Джетс през 2009-а и Мелбърн Виктори миналата година.

Ако сделката се осъществи, то Бекъм ще стане втората глобална звезда в месният футболен шампионат след Алесандро Дел Пиеро.

Два от клубовете, които проявяват интерес към Бекъм са Мелбърн Виктори и Сидни Уондерърс. При трансфер във втория тим, Сидни ще смени настоящия си стадион с капацитет 20 хиляди зрители и ще се премести на друго съоръжение, което ще побира 80 хиляди зрители.  

По-късно тази информация бе отречена.

"Винаги има огромен интерес от клубове от целия свят към Дейвид Бекъм. Но няма абсолютно никакви планове той да играе в Австралия. Бекъм е концентриран върху плейофите в Американската мейджър лийг и желанието му е да спечели още една титла с отбора на Лос Анджелис Галакси", се казва в съобщението на мениджърската компания, представляваща Бекъм.