Футболистите на ПСВ Айндховен нямат друга алтернатива освен победа над Днипро в четвъртък, ако не искат да загубят шансове си за преодоляване на груповата фаза на Лига Европа.

Зрителите на bTV Action ще могат да гледат пряко двубоя на "Филипс Щадион", който започва в 22:05 часа. Отборът на Станислав Манолев заема последното място в шеста група с актив от 4 точки, докато Днипро е лидер с 9.

Старши треньорът на холандския тим Дик Адвокаат загатна, че Лига Европа не е сред приоритетите му, след като остави извън групата за сблъсъка с Днипро четирима от основните си футболисти под претекст, че не са в добро физическо състояние. Мачът в четвъртък пропускат капитанът Марк Ван Бомел, Лусиано Нарсинх, Джетро Вилемс и Кевин Щроотман.

При отсъствието на ключови играчи вероятно Адвокаат ще даде шанс за изява на Манолев, който не крие желанието си да напусне отбора още през зимния трансферен прозорец.

Победа в Айндховен за Днипро ще означава класиране на украинците за следващата фаза като първенец в групата. Старши треньорът Хуанде Рамос ще може да използва възстановения хърватски защитник Иван Стринич. За Холандия обаче не заминаха Денис Олейник, Денис Кулаков, Руслан Бабенко и Самуел Инком.