Треньорът на Ювентус Антонио Конте похвали играчите си за успеха с 1:0 като гост на Лион в първи четвъртфинален мач от Лига Европа.

Ювентус би Лион във Франция (ВИДЕО) >>

"Не се случва много често хората да хвалят Джовинко, който по мое мнение има изключителни качества. Той трябва да вярва в себе си дори повече и да осъзнае, че може да бъде решаващият играч в клуб като Ювентус - нещо, което показа в Парма. Влезлите като резерви в мача с Лион се справиха отлично и аз съм много щастлив.
Дойдохме във Франция не да се защитаваме, а да атакуваме и да постигнем резултат, който ще ни направи реванша по-лесен.

Загубата от Наполи вече е забравена. Ние сме Ювентус и футболистите осъзнават какво значи да носиш тази фланелка.

Беше тежък мач, Лион се опитваше да разруши играта ни. След почивката съперникът ни се поизмори, а ние заиграхме по-добре и създадохме няколко положения. В последните ни двубои се представяме по-добре през втората част.

Заслужено победихме, но все още не сме постигнали нищо. Имаме да изиграем още един мач преди да мислим за полуфиналите", заяви наставникът на "бианконерите".

Освен това Конте разкри и защо е заменил принудително Карлос Тевес.

"Карлос изпита лека болка в бедрото още по време на мача с Парма. Бяхме се разбрали в момента, в който това се случи отново, да го заменя. Не искахме да рискуваме", каза още Конте.