ЦСКА ще играе срещу победителя от двойката ФК Баку - НД Мура във втория предварителен кръг на Лига Европа. "Армейците" ще гостуват в първата среща, след което ще посрещнат противника си на реванша на стадион "Васил Левски" в София.

Тъй като отборите от Азербайджан и Словения все още не са изиграли дори първия мач помежду си, ви представяме и двата вероятни противника на ЦСКА.

  • ФК Баку е един от традиционно силните отбори в Азербайджан, като през 2006 и 2009 година спечели титлата, а през изминалия сезон триумфира с Купата на Азербайджан. Преди три години тимът се изправи срещу Левски в квалификациите на Шампионската лига и отпадна от "сините" след 0:0 в първия мач и загуба с 0:2 на реванша на стадион "Георги Аспарухов" след голове на Христо Йовов и Георги Христов. Отборът играе със сини фланелки с бели райета, сини шорти и сини чорапи, а треньор е Новруз Азимов.

  • Словенците от Мура пък имат доста скромни успехи в историята си, която стартира от 16 юни 2005 година. Официалното наименование на клуба е НД Мура 05 и е пряк наследник на НК Мура, който банкрутира през 2004 година. Тимът играе с фланелки с черно-бяло райе, бели шорти и бели чорапи. В момента в клуба търсят треньор, след като Анте Шимунджа прие офертата на австрийския шампион ГАК.