Шефът по съдийските въпроси на Евро 2012 Пиерлуиджи Колина проведе семинар във Варшава с 12-те съдии, които бяха избрани от УЕФА да ръководят мачовете на финалния турнир.

"Тези 12 съдии имат забрана да дават интервюта по време на Европейското първенство. Те трябва да се концентрират върху турнира. За нас не е приемливо реферите да имат контакти с реферите и да правят коментари", заяви Колина след края на семинара.

Единственият ден, в който те ще могат да говорят, е след края на първата групова фаза. Тогава ще има Ден за медиите и те ще се срещнат с арбитрите. За Европейското първенство, което започва на 8-и юни и приключва на 1-и юли, мачовете ще бъдат поверени на 12 главни съдии, като ще има и допълнителна листа от четирима съдии, които в някои случаи ще получават назначение само като четвърти арбитри.

Ето и листата на реферите за Евро 2012:

Джунейт Чакър (Турция),  Йонас Ериксон (Швеция), Виктор Касай (Унгария), Бьорн Куйперс (Холандия), Стефан Ланоа (Франция), Педро Проенса (Португалия), Никола Рицоли (Италия), Дамир Скомина (Словения), Волфганг Щарк (Германия), Крейг Томсън (Шотландия), Карлос Веласко (Испания) и  Хауърд Уеб (Англия).  

Доълнителни рефери:

Марчин Борски (Полша), Том Харалд Хаген (Норвегия), Павел Краловец (Чехия) и  Виктор Швецов (Украйна).