Тотнъм получи разрешение на строеж на нов стадион в близост до настоящата си база "Уайт Харт Лейн". Клубът от английската Висша лига ще продължи дискусиите с местните власти в Лондон в опит да си осигури финансиране за изграждане на новото модерно съоръжение.

Тотнъм искаше да реконструира и използва олимпийския стадион в английската столица след Летните олимпийски игри догодина. Въпреки това местната власт даде стадиона в източен Лондон на друг столичен отбор - Уест Хям.

"Уайт Харт Лейн" се намира в северен Лондон и е дом на Тотнъм от 1899 година насам, но в момента разполага със само 36 хиляди седящи места. Ръководството на "шпорите" иска да построи стадион с капацитет от 60-70 хиляди седящи места. В момента над 50 хиляди запалянковци разполагат със сезонни карти за мачовете на Тотнъм от различните турнири.

С построяването на новия стадион "шпорите" ще могат да регистрират повече приходи от продажби на билети и сезонни карти и да бъдат конкуренция на Манчестър Юнайтед и Арсенал, които разполагат с най-модерните стадиони във Великобритания.