Тежко е да бъдеш Дейвид Мойс в момента, нали? След 15 мача Манчестър Юнайтед е с едва 22 точки, намира се в средата на таблицата, а титлата се отдалечава все повече с всеки изминал мач. Явно сър Алекс Фъргюсън липсва на отбора.

Мойс наследи Фърги, получи безрезервната му подкрепа и може би още не е изгубил напълно доверието на собствениците, но предвид показаното до момента, не е лошо да се помисли за смяна на мениджъра преди сезонът тотално да е загубен.

Ето и кои са 6-те най-добри варианта за заместник на Мойс в Манчестър Юнайтед:

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

6. Жозе Моуриньо

Моуриньо искаше поста още при новината за оттеглянето на Алекс Фъргюсън. Говори се дори, че е бил бесен, когато разбрал, че не той, а Мойс ще е новият мениджър на „червените дяволи”. Специалния вярвал, че добрите му отношения със сър Алекс ще са основен фактор при избора на негов наследник. Това обаче не стана, Жозе напусна Реал (Мадрид) и се завърна в Челси, където е в момента. Не е ясно колко е склонен да се мести отново толкова бързо, но бляна по Манчестър Юнайтед може да се окаже по-силен.

 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

5. Гари Невил

Невил няма опит като мениджър, но репутацията на бившия капитан на Манчестър Юнайтед значително нарасна, откакто се изявява като специалист в SkySports. Легендата на „червените дяволи” показва невероятно аналитично мислене и доказва, че разчита играта доста точно. Това определено предвещава треньорска кариера за Невил. В момента Гари Невил е част от екипа на Рой Ходжсън в националния отбор на Англия, но е въпрос на време да оглави свой тим. Манчестър Юнайтед определено е голяма хапка за начинаещ треньор и рискът е голям, но пък Невил си е заслужил ръководството да се замисли.

 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

4. Сър Алекс Фъргюсън

Ако може да се каже, че има кандидат, които със сигурност може да стопи преднината на Арсенал до върха в класирането, то това е човекът, който вече го е правил – сър Алекс Фъргюсън. Той просто знае как да върне отбора в правия път. През 1996-а Нюкасъл се откъсна пред Юнайтед с 12 точки, но „червените дяволи” завършиха сезона като шампиони. Фърги просто знае как! Много хора се надяват той да промени решението си за пенсиониране и да се завърне, но за момента това си остава просто фантазия на феновете.

 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

3. Райън Гигс

Още един неопитен. Той обаче познава само и единствено Манчестър Юнайтед. Клубът е целият му живот и не е далеч от ума да си помислим, че един ден той ще застане на кормилото на отбора, с който винаги се асоциира името му. Гигс вече учи занаята като асистент на Дейвид Мойс в първия отбор. Не е невъзможно точно той да замени неуспешния мениджър съвсем скоро. А идеята за Райън Гигс, който поема отбора, изважда го от кризата и го повежда към върха, звучи като приказка за всички, които милеят за Юнайтед.

 

Снимка: БГНЕС

2. Юрген Клоп

Клоп си спечели име на един от най-добрите и уважавани мениджъри в света, след като пое Борусия (Дортмунд). Той превърна тима от средняк в Бундеслигата във финалист в Шампионската лига. Определено няма да му липсват предложения за нова работа, когато реши, че е приключил с Дортмунд. Проблемът обаче е, че няма изгледи това да се случи скоро. Борусия е във възход, ръководството е във възторг, а Клоп е на пиедестал и в началото на сезона преподписа до 2018-а.

 

Снимка: БГНЕС

1. Пеп Гуардиола

Гуардиола бе сочен за наследник на сър Алекс Фъргюсън, но милиони мечти се разбиха, когато стана ясно, че е подписал с Байерн (Мюнхен). Откакто е начело на немския тим, баварците са спечелили 12 мача и са направили 2 равенства в първите 14 мача от Бундеслигата. Феновете на Юнайтед няма как да не се питат, какво би били, ако Пеп бе поел техния любим клуб, вместо да ходи на „Алианц Арена”. Това прави Гуардиола фаворит за мястото на Мойс.