Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс заяви, че клубът трябва да гледа дългосрочно в бъдещето. Според специалиста няма да е фатално, ако "червените" не играят в евротурнирите следващия сезон. В момента мърсисайдци заемат седмо място, като изостават с 9 точки от четвъртия Тотнъм. До края на сезона остават шест мача.

"Има два арумента. Като клуб ние винаги искаме да участваме в евротурнирите. Наистина се радвахме на срещите в Европа този сезон след едногодишно отсъствие. Знам, че феновете обожават да пътуват. Трябва обаче да се съгласите, че ако не участваме в подобни мачове, това значително ще увеличи шансовете ни за по-предно класиране в първенството.

Да се борим за място в четворката е наистина доста трудна задача, заради финансовите ресурси на останалите тимове.

Съставът ни от началото на сезона е малоброен и се нуждае от доизграждане. С удоволствие бихме играли в Европа, искаме да заемем по-предно класиране, но светът няма да свърши, ако не успеем. Ако не се класираме, може би в известен смисъл ще бъдем благословени.

Ще ни позволи да натрупаме опит за следващата година. Искаме да разполагаме със състав, който да бъде конкурентноспособен, както в Европа, така и в първенството и местните купи", заяви Роджърс.