Ливърпул подписа дългогодишен договор с лявото крило Стюърт Даунинг, съобщи официалният уебсайт на английския футболен клуб. "Червените" ще се разделят с 20 милиона британски лири за подписа на английския национал, който през миналия сезон игра в Астън Вила.

26-годишният Даунинг, който по-рано тази седмица подаде молба за трансфер от Астън Вила, премина късно медицински прегледи и подписа своя договор с Ливърпул. Часове по-рано през офиса на "червените" мина и вратарят на Рома - Дони, който също се обвърза с новия си отбор.

"Преговорите между двата клуба се проточиха доста време и аз трябваше да изчакам няколко седмици, но се съм много доволен, че съм тук. За мен беше голямо изкушение да заиграя в Ливърпул, защото клубът има страхотни традиции, а също така невероятен мениджър и футболисти. От момента, в който разбрах за интерес от страна на Ливърпул, за мен имаше само едно място, на което исках да отида", заяви Даунинг.

Стюърт Даунинг е четвъртото ново попълнение в Ливърпул през летния трансферен прозорец. По-рано договор подписа бразилецът Дони, а преди тях "червените" привлякоха халфовете на Съндърланд и Блекпул - Джордан Хендерсън и Чарли Адам.