Капитанът на Манчестър Сити Венсан Компани брои часовете до дербито с Юнайтед, което ще определи кой от двата гранда ще триумфира с титлата в Англия. Дербито е в поноделник (30 април) от 22:00 часа. "Гражданите" ще дадат всичко от себе си, тъй като не са ставали шампиони от 1968 година насам.

"Мисля, че това дерби, след "Ел класико", е второто най-значимо в света. След Реал (Мадрид) - Браселона, това е най-голямото дерби в първенствата, Шампионска лига и световните първенства. Ние имаме опит в големите мачове, но това е лудост. 400 милиона в целия свят ще гледат мача. Телефонът ми постоянно звъни през последните дни и то не само от Англия, ами и от Китай, Америка, целият свят.

Този мач е много повече от локално съперничество в Манчестър. Има фенове на Сити в Индонезия, които ще се обзалагат за резултата с местни привърженици на Юнайтед. Това е една от причините да обичам футбола. Искам просто да отида на стадиона и да започна в стартовия състав. След края на 90-те минути, ще видим кой е спечелил психологическата война. Тогава ще се види кой е прав и кой е крив. На този мач 47 000 фенове на стадиона ще бъдат по-ентусиазирани от всякога. Чувствам, че всеки един от отбора, е готов да даде най-доброто от себе си", заяви Компани.