Оуен Харгрийвс проговори пред английските медии за тежкия си период в Манчестър Юнайтед и многобройните проблеми с травми, който има през последните 3 години. Според  новото попълнение на Манчестър Сити, огромна вина за състоянието му имат лекарите на "червените дяволи", които са се държали с него като с "опитно зайче".

"След първия ми сезон в Юнайтед усещах проблем със сухожилията си, но не разбирах колко точно е сериозно положението. Продължих да играя, а нещата се влошиха. След това решихме да лекуваме контузията, а положението стана значително по-лошо. Биха ми инжекции, които определено влошиха нещата”, разказва полузащитникът.

В Манчестър Юнайтед искали само и единствено да изправят отново на крака Харгрийвс и всички го насърчавали да продължи с инжекциите.

"Там хората не са лоши, направиха всичко по силите си, казаха ми, че лечението ще помогне. Това обаче не се случи, а аз очевидно бях опитно зайче за голяма част от тези методи за лечение. В крайна сметка пак се стигна до операция, а това означаваше 18 месеца възстановяване", разказва новото попълнение на Манчестър Сити.