Контролата между Англия и Бразилия, която е тази вечер от 21:30 часа на стадион "Уембли", ще бъде по-специална за бранителя на "трите лъва" Ашли Коул.

Футболистът на Челси ще запише своя мач номер 100 за националния тим на своята страна. Коул разкрива, че кратък разговор с бившия играч на Арсенал Дейвид Рокасъл, който почина от рак през 2001 година, го вдъхновява да стане футболист.

"След тези пет минути, в които разговаряхме, единственото, което исках да бъда бе футболист", казва 32-годишният защитник.

Коул започва кариерата си в Арсенал преди да премине в Челси през 2006 година.

"Тогава подкрепях Арсенал и исках да приличам на него. Сега се обръщам назад и виждам, че имам страхотна кариера, но никога няма да забравя разговора си с него".

Коул, който дебютира за Англия срещу Албания през март 2001 година, ще стане седмият играч на "трите лъва", достигнал 100 мача.

"Ашли определено ще започне като титуляр. Ще видя какво ще правя с другия ляв бек Лейтън Бейнс, който се справя доста добре", призна селекционерът на Англия Рой Ходжсън.

Появиха се предположения, че Ашли Коул ще изведе тима си с капитанската лента, която ще му бъде отстъпена от Стивън Джерард. Ходжсън обаче заяви, че "не вижда причина капитанът да дава лентата на някой друг".

Контролата с Бразилия ще бъде репетиция за Англия, която през март има две световни квалификации - срещу Сан Марино и Черна гора. От състава на Рой Ходжсън отпаднаха контузените Джърмейн Дефоу, Даниел Стъридж и Майкъл Карик.